2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
400 г кисело мляко
3 с.л. какао
1 ч.л. канела
1 ч.л. сода
300 мл. компот от праскови
400 г заквасена сметана
5 с.л. пудра захар
Време: 50 минути
От брашното (2 ч.ч.), олиото (1/2 ч.ч.), захарта (1 ч.ч.), киселото мляко (400 г), какаото (3 с.л.), канелата (1 ч.л.) и содата (1 ч.л.) с помощта на миксер се прави кексово тесто. То се изсипва в намаслена и поръсена с брашно тавичка и се изпича за 25 минути при 180 градуса. След като сладкишът поизстине, се поставя в голяма десертна чиния и се залива със сока от компота (300 мл.). Заквасената сметана (400 г) и пудрата захар (5 с.л.) се смесват и разбъркват с лъжица и се намазват равномерно върху сладкиша. По желание се поръсва с крокан или натрошени ядки.