Сочен тиквеник
27 Януари 2012
44918
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Тиквата се настъргва, след което се изстисква. Добавят се орехите, канелата и захарта. Така плънката е готова. Вземат се корите - може по една, може и по две, но най-добре по една. Всяка се ръси с олио, от плънката с тиквата и се навива на руло. Нареждат се в намазнена тава. Залива се с 1. ч.ч. сгорещено олио.
Пече се стандартно - на около 180 С, около 20-30 минути, докато покафенее отгоре. Преди това е хубаво да се свари сиропът и след като го извадите от фурната, го заливате с вече изстиналия сироп. Хубаво е да престои едно денонощие.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари