Сочен тиквеник

вход през zajenata.bg
Сочен тиквеник
admin
Добавена от: admin
44918
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 г кори за баница
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. орехи, счукани на едро
1 с.л. канела
олио - около 200 мл
За сиропа:
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода

Тиквата се настъргва, след което се изстисква. Добавят се орехите, канелата и захарта. Така плънката е готова. Вземат се корите - може по една, може и по две, но най-добре по една. Всяка се ръси с олио, от плънката с тиквата и се навива на руло. Нареждат се в намазнена тава. Залива се с 1. ч.ч. сгорещено олио.
Пече се стандартно - на около 180 С, около 20-30 минути, докато покафенее отгоре. Преди това е хубаво да се свари сиропът и след като го извадите от фурната, го заливате с вече изстиналия сироп. Хубаво е да престои едно денонощие. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft