Сочен шоколадов кекс с уиски
22 Декември 2011
30052
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Фурната се загрява предварително на 180 градуса. Кексова форма се намаслява и се набрашнява.
Натуралният шоколад заедно с маслото се разтопяват на водна баня.
Яйцата се разбиват заедно със захарта, след което се прибавят брашното и какаото.
Постепенно се добавят охладената шоколадова смес, уискито, солта и ваниловата есенция и се разбърква много добре. Изсипва се във формата и се пече 40 минути. Отгоре може да се украси с разтопен течен шоколад и плодове според сезона.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари