Сочен ябълков пудинг
4 Януари 2012
53663
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
масло - 2 - 3 с.л.
яйца - 5 броя
захар - 1 ч.ч.
галета - 3 с.л.
прясно мляко - 1 ч.ч.
ябълки - 2–3 броя
бишкоти - 250 г натрошени
канела - 1 с.л.
кокос - 2 с. л. кокосови стърготини
лимони - настъргана кора от 1 лимон
орехи - 1 шепа
стафиди - 1 шепа
ванилия - капки есенция
банани - 2 броя
сладко - 2 с. л. от смокини или друго
Намазнете тефлонов съд с масло. Разбийте яйцата със захарта до пухкава смес и добавете настърганите ябълки, намачканите банани, счуканите орехи, галетата, натрошените бишкоти и всички останали съставки.
Сложете съда на водна баня и запечете до сгъстяване. Внимавайте водата да не ври. Украсете новогодишния пудинг със сметана, ядки или направете украса по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари