Сочна БАКЛАВА С БИСКВИТИ - онемяваш от този наситен вкус! Най-добрата рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сочна БАКЛАВА С БИСКВИТИ - онемяваш от този наситен вкус! Най-добрата рецепта:
Сочна БАКЛАВА С БИСКВИТИ - онемяваш от този наситен вкус! Най-добрата рецепта:
4123
Сочна БАКЛАВА С БИСКВИТИ - онемяваш от този наситен вкус! Най-добрата рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички знаем, че оригиналната баклава се прави само с орехи, но има и други видове баклава, които просто трябва да опитате, защото няма как да им устоите. Такава е и тази баклава със смлени бисквити . Има вкус, който не може да се опише! По-долу можете да прочетете рецептата, която ще е чудесно допълнение към менюто за предстоящите празници:

Сочна баклава с бисквити

Продукти: 

  • 500 гр. кори за баница (от по-тънките)
  • 300 гр.
смлени бисквити
  • 3 яйца
  • 5 с. л. захар
  • 5 с. л. олио
  • олио за напръскване на корите
  • За сиропа:

    • 1 л вода
    • 800 г захар
    • 1 лимон

    Приготвяне:

    Първо сварете сиропа. Оставете водата и захарта да заврат, след това добавете резенчетата лимон и варете още 5 минути, не трябва да е гъст. Оставете сварения сироп настрана да изстине напълно.

    захарен сироп

    В отделна купа разбийте яйцата със захарта, докато се разтопи, след това добавете олиото, разбийте още малко с миксера и накрая добавете смлените бисквити. Разбъркайте с лъжица или шпатула, докато съставките се изравнят. Сместа ще стане гъста.

    смлени орехи

    Пребройте корите и ги разделете, за всяко руло ще ви трябват по три кори (при мен бяха 18 кори, общо шест рула). Напръскайте първата кора с малко олио, върху нея сложете втората кора, напръскайте с олио и нея, след което сложете отгоре третата кора.

    Върху третата кора наредете бисквитената смес по дължина (трудно се разстила, защото е гъста и ще си помагате с пръсти), тоест по единия край на кората. Завийте стегнато корите на руло и го подредете в намаслена тава. Повторете процеса и с останалите кори.

    Нарежете рулцата на хапки с желаната от вас големина,  но за целта ви трябва много остър нож. Намажете всяко руло в тавата с олио и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса, до приятен загар.

    баклава хапки

    Извадете горещата баклава от фурната и постепенно с черпак я залейте с изстиналия сироп. 

    сиропиране баклава

    Оставете баклавата да се охлади добре и да поеме сиропа. Охладете добре и се насладете на вкуса. 

    баклава с бисквити

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft