Във всеки дом след Великден остават поне 10-тина сварени яйца, които никой не иска да изяде, защото на всички ни идва множко по празниците. Но практичните домакини не обичат да хвърлят храна на боклука, още повече такъв полезен продукт като яйцето.
Сочна баничка с варени яйца
Продукти:
1 пак. кори за баница
5 варени яйца
4 с.л. майонеза
100 гр. сирене
1 ч.ч. прясно мляко + 1/2 ч.л. сода за хляб (или 1 ч.ч. газирана вода)
олио - за намазване
Приготвяне:
Обелете яйцата и ги намачкайте с вилица. Смесете ги с майонезата и сиренето, и разбъркайте. Намажете тавичката с олио.
Започнете да редите баницата: Вземайте по 2 кори, разпределете върху тях част от плънката и навийте на руло. Готовите рула поставяйте в намазнената тава.
Накрая залейте баницата с газирана вода или смес от прясно мляко и сода за хляб. Печете в загрята фурна на 180 градуса до златисто.