Сочна запеканка с картофен чипс и бял сос
31 Юли 2015
14733
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Картофите се обелват и измиват. След това се нарязват на тънки колелца като за чипс (най-добре е с белачка за картофи).
Поставят се във вода, докато приготвим соса.
За соса разбиваме сметаната с вилица заедно с 1 яйце. Подправяме с черен пипер, сол и подправки на вкус. Добавяме чесън на прах на вкус. В соса добавяме и 400 мл прясно мляко. Разбъркваме всичко добре и редим в намазнена тавичка ред картофен чипс, ред сос.
Ако ви се стори, че сосът няма да стигне, долейте мляко. Отгоре наръсете настърган кашкавал/пармезан и поставете да се пече един час на 160 градуса. Не е зле преди края да покриете с фолио, защото кашкавалът започва да загаря на повърхността.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари