Перфектният плодов сладкиш , с наситен вкус и мека текстура, едновременно сочен и умерено сладък! Опитайте задължително тази обърната торта с кайсии , ако все още не сте го направили - ще ви "отвее" с вкус! Ето рецептата:
Сочна кайсиева торта
Продукти:
8-12 бр. кайсии
200 г брашно
150 г захар
100 г краве масло
2 бр. яйца
1 с.л. бакпулвер
1 щипка сол
Приготвяне:
Нарежете кайсиите на половинки.
Разбийте маслото със захарта, след това добавете едно по едно яйцата и разбийте до пухкава и гладка смес. След това добавете сол, бакпулвер и брашно.
Месете, докато масата стане хомогенна.
След това прехвърлете тестото във форма, покрита с хартия за печене и намазана с масло.
Наредете кайсиите във формата и ги поръсете със захар. Отгоре се изсипва готовото тесто.
Сладкишът се пече в загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути.
След изпичане оставете сладкиша да се охлади още 10-15 минути, преди да го извадите от формата.
По желание поръсете охладения сладкиш с пудра захар.
Да ви е сладко!