СОЧНА Ябълкова баница, на вкус като баклава! Такова чудо няма да ви поднесат в сладкарницата - топи се от сладост:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
СОЧНА Ябълкова баница, на вкус като баклава! Такова чудо няма да ви поднесат в сладкарницата - топи се от сладост:
СОЧНА Ябълкова баница, на вкус като баклава! Такова чудо няма да ви поднесат в сладкарницата -...
71349
Източник: За Жената
СОЧНА Ябълкова баница, на вкус като баклава! Такова чудо няма да ви поднесат в сладкарницата - топи се от сладост:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусна сладка баница с ябълки, която ще ви остави с невероятно усещане за сладост и аромат! Ако сте почитатели на традиционния щрудел, то тогава непременно трябва да опитате този сиропиран вариант - страхотна вкусотия, много напомня традиционната баклава, но вкусът е по-лек и не толкова сладък. Запишете си необходимите продукти и при първа възможност непременно пригответе тази Сочна ябълкова баница като баклава :

Сочна ябълкова баница като баклава

Необходими продукти:

  • 500 г тънки кори за баница
  • 1,5 кг ябълки
  • 600 г + няколко супени лъжици захар
  • 700 мл вода
  • 1 ванилия
  • 100 г масло
  • малко олио
  • 3 супени лъжици грис
  • по желание: орехи, канела, стафиди

Приготвяне:

Първо се приготвя сиропът (приготвя се няколко часа преди това, за да има време да изстине): 600 г захар се разтварят в 700 мл вода и се слагат на огъня да заври.

Добавете ваниловата захар, след което оставете готовия сироп настрана да се охлади.

Разтопете 100 г масло и към него добавете няколко супени лъжици олио.

Обелете и настържете ябълките, след което добавете няколко лъжици захар и 3 лъжици грис, за да поемат излишния сок. По желание може да добавите към плънката канела, стафиди и ядки.

ябълков пълнеж

Снимка: YouTube

Съберете две кори, намажете ги с масло и олио, след което напълнете с ябълки.

Плънката се нанася само върху едната част в началото, а след това се завива на руло. Планирайте да ви остане достатъчно плънка за всички кори (пребройте корите, в зависимост от това колко рула ще получите от тях, разделете плънката на толкова части). Навитите кори се нареждат в тава.

Когато ги наредите всички, нарежете с остър нож на парчета с желана от вас големина, полейте отгоре с малко олио и ги изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване. Горещата баница се залива със студен сироп.

ябълкова баница

Снимка: YouTube

Изчакайте корите да поемат хубаво сиропа (най-добре за цяла нощ), след което поднесете този ароматен разкош!

сочна ябълкова баница

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft