Когато за първи път опитахме тези кюфтенца в кварталната кръчма, сякаш не бяхме вкусвали нещо по-сочно и крехко. Оказа се, че една съседка работи в кухнята на въпросното заведение - именно тя ни разкри тайната на най-сочните и крехки кръчмарски кюфтета .
Тайната на най-сочните кръчмарски кюфтета
Първо е важно да не използвате готова кайма, а месо, което сами да смелите. След като сте направили кайма от два вида месо (например: свинско + говеждо, свинско + пилешко) с помощта на месомелачка (или сте накълцали месото с нож) и сте добавили любимите си подправки към нея (може и само черен пипер), не солете месото в никакъв случай!
Налейте много студена газирана вода в следното съотношение - 150 мл газирана вода на 1 кг кайма.
Разбъркайте и прехвърлете сместа в найлонов плик.
Завържете го и започнете да "биете" каймата в плота на масата.
Поставете каймата в хладилника, така че да се маринова поне 3 часа.
Точно преди пържене на кюфтетата, добавете лука и солта към каймата.
Изпържете кюфтенцата както обикновено.
Резултатът ще впечатли и най-изисканото небце!