Сочни макарони на фурна с бешамел

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Сочни макарони на фурна с бешамел
Сочни макарони на фурна с бешамел
admin
Добавена от: admin
20486
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет (400 гр) макарони
сол и подправки на вкус
малко олио
1/2 кофичка кисело мляко
250 гр сирене/извара
3 яйца
За бешамела:
40 гр масло
1 с.л. брашно
250 мл прясно мляко
сол на вкус

Макароните се сваряват във вряща подсолена вода. Щом са готови, се охлаждат под студена струя, отцеждат се и се прехвърлят в тавичка. Отгоре се разпределя натрошеното сирене/извара. Яйцата се разбиват с киселото мляко и с тази смес се заливат макароните. Тавата се пъха във фурната на 200 градуса за около 15 минути. 

През това време се приготвя бешамелът: в тиган се разтопява маслото. Добавя се брашното и се бърка интензивно, за да не се образуват бучки. Накрая се прибавя на тънка струйка млякото и сместа се оставя да покъкри при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. 

Макароните се изваждат от фурната, заливат се с бешамела и се оставят да се запекат до зачервяване. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft