Сочни Пилешки ущипци - колкото и да направя, все искат още! Отсрамват ме и пред свои, и пред гости:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сочни Пилешки ущипци - колкото и да направя, все искат още! Отсрамват ме и пред свои, и пред гости:
Сочни Пилешки ущипци - колкото и да направя, все искат още! Отсрамват ме и пред свои, и пред гости:
6044
Източник: За Жената
Сочни Пилешки ущипци - колкото и да направя, все искат още! Отсрамват ме и пред свои, и пред гости:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако предпочитате бяло пилешко месо, запишете си тази лесна рецепта за бързи и сочни пилешки хапки , които са хит сред всички, които вече ги опитаха. Пилешките "ущипци" са чудесно решение, когато не знаете какво да приготвите за вечеря, а трябва да сготвите нещо набързо.

Освен бързи и лесни, те са много вкусни и засищащи, така че е достатъчно да ги сервирате само със салата.

Ако искате да имат още по-добър вкус, можете да добавите една до две чаени лъжички горчица към сместа, но това все пак зависи от вкуса и предпочитанията.

Те са много по-вкусни от класическото пържено месо, а и ще изцапате по-малко чинии или по-скоро – само един съд. След като открихме тази рецепта, много често я приготвяме, особено когато се събираме с приятели, тя е най-доброто предястие за нас. Ето какво ви трябва за тези Сочни пилешки ущипци :

Сочни пилешки ущипци

Продукти: 

  • 2 пилешки филета (бяло месо)
  • 1 скилидка чесън
  • 3-4 с. л. заквасена сметана
  • 1 яйце
  • 3 с. л. брашно (или колкото е необходимо, зависи колко сок ще пусне месото)
  • сол и черен пипер на вкус
  • малко горчица по желание

Приготвяне:

Измийте месото под течаща студена вода, след което използвайте хартиена кърпа, за да попиете цялата влага от него. С помощта на остър нож е необходимо да се нарежат тънки резени-жулиени с дебелина приблизително 5 милиметра.

месо на жулиени

Снимка: YouTube

Овкусете нарязаното месо със сол, черен пипер, по желание бахар или смлян кориандър или подправка по ваш вкус. Кърито или куркумата вървят добре с пилешкото, но разбира се, това също е въпрос на вкус. Добавете една-две скилидки чесън, настърган или пресован през преса.

месо с подправки

Снимка: YouTube

Разбъркайте добре, за да се разпределят подправките, след което добавете едно цяло яйце и 3-4 супени лъжици сметана. Разбийте добре, за да се разтворят съставките и да се изравнят. Покрийте купата с месото и я оставете в хладилника да почине за 20 минути.

марината за пиле

Снимка: YouTube

През това време месото ще поеме фино всички вкусове от добавените подправки, а може и да си пусне сока. След това добавете три супени лъжици брашно към сместа (повече или по-малко, както решите), след което разбъркайте, за да се разтвори и да няма бучки.

Сместа, тоест месото е готово за пържене. Загрейте малко олио (около 5-6 супени лъжици) на умерена температура, след което пуснете вътре маринованите пилешки лентички и ги запържете от двете страни до златисто кафяво. Пържат се бързо, защото са тънки.

пиле в тиган

Снимка: YouTube

пилешки хапки

Снимка: YouTube

Извадете ги в чиния, постлана с хартиена салфетка.

сочни пилешки хапки

Снимка: YouTube

пилешки ущипчи

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft