Ако предпочитате бяло пилешко месо, запишете си тази лесна рецепта за бързи и сочни пилешки хапки , които са хит сред всички, които вече ги опитаха. Пилешките "ущипци" са чудесно решение, когато не знаете какво да приготвите за вечеря, а трябва да сготвите нещо набързо.
Освен бързи и лесни, те са много вкусни и засищащи, така че е достатъчно да ги сервирате само със салата.
Те са много по-вкусни от класическото пържено месо, а и ще изцапате по-малко чинии или по-скоро – само един съд. След като открихме тази рецепта, много често я приготвяме, особено когато се събираме с приятели, тя е най-доброто предястие за нас. Ето какво ви трябва за тези Сочни пилешки ущипци :
Сочни пилешки ущипци
Продукти:
- 2 пилешки филета (бяло месо)
- 1 скилидка чесън
- 3-4 с. л. заквасена сметана
- 1 яйце
- 3 с. л. брашно (или колкото е необходимо, зависи колко сок ще пусне месото)
- сол и черен пипер на вкус
- малко горчица по желание
Приготвяне:
Измийте месото под течаща студена вода, след което използвайте хартиена кърпа, за да попиете цялата влага от него. С помощта на остър нож е необходимо да се нарежат тънки резени-жулиени с дебелина приблизително 5 милиметра.
Снимка: YouTube
Овкусете нарязаното месо със сол, черен пипер, по желание бахар или смлян кориандър или подправка по ваш вкус. Кърито или куркумата вървят добре с пилешкото, но разбира се, това също е въпрос на вкус. Добавете една-две скилидки чесън, настърган или пресован през преса.
Снимка: YouTube
Разбъркайте добре, за да се разпределят подправките, след което добавете едно цяло яйце и 3-4 супени лъжици сметана. Разбийте добре, за да се разтворят съставките и да се изравнят. Покрийте купата с месото и я оставете в хладилника да почине за 20 минути.
Снимка: YouTube
През това време месото ще поеме фино всички вкусове от добавените подправки, а може и да си пусне сока. След това добавете три супени лъжици брашно към сместа (повече или по-малко, както решите), след което разбъркайте, за да се разтвори и да няма бучки.
Сместа, тоест месото е готово за пържене. Загрейте малко олио (около 5-6 супени лъжици) на умерена температура, след което пуснете вътре маринованите пилешки лентички и ги запържете от двете страни до златисто кафяво. Пържат се бързо, защото са тънки.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Извадете ги в чиния, постлана с хартиена салфетка.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!