Сочни питки с кайма - ям си ги и си свиркам! И за закуска, и за обяд, и за вечеря - абе толкова са вкусни, че грехота да не пробвате:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сочни питки с кайма - ям си ги и си свиркам! И за закуска, и за обяд, и за вечеря - абе толкова са вкусни, че грехота да не пробвате:
Сочни питки с кайма - ям си ги и си свиркам! И за закуска, и за обяд, и за вечеря - абе толкова...
22782
Сочни питки с кайма - ям си ги и си свиркам! И за закуска, и за обяд, и за вечеря - абе толкова са вкусни, че грехота да не пробвате:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусни питки с месо по лесна и проста рецепта . Най-хубавото им е, че няма шанс да ви омръзнат - мекичкото тесто, ароматната плънка и невероятното им ухание гъделичкат приятно небцето и нослето.

Изобщо - рецепта-класика за всички любители на тестените изделия . Ето как се приготвят тези неверояно сочни питки с кайма :

Сочни питки с кайма

Продукти:

За тестото:

400 гр. пшенично брашно

150 мл прясно мляко

100 мл вода

1 яйце

1 ч.л. суха мая

30 мл растително масло

1/2 ч.л. захар

1 ч.л. сол

За плънката:

300 гр. кайма (по избор)

2 глави лук

1 чушка

подправка за месо

кимион

сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Налейте топлото мляко и топлата вода в дълбока купа.

Добавете солта и захарта, сухата мая и яйцето.

Смесете всичко и започнете да добявате брашното и растителното масло на части.

Замесете меко тесто. Прехвърлете тестото на работната повърхност и го доомесете, докато стане гладко и мекичко.

Съберете тестото в топка, поставете в купа, намажете с растително масло.

Покрийте тестото и го поставете на топло място за 1,5-2 часа.

Смелете лука и чушките в блендер.

Добавете каймата към зеленчуковата маса. Прибавете сол и черен пипер на вкус.

Добавете още подправката за месо и кимион нав кус. Омесете всичко до гладка смес.

Разделете втасалото тесто на три части.

Омесваме всяко парче тесто, оформете на топка, покрийте и оставете в покой за още 15-20 минути.

Разделете и плънката на три части.

Оформете с ръце плоска питка от топка тесто, в центъра поставете 1/3 от пълнежа от кайма.

Съберете краищата на тестото върху плънката и плътно ги защипете. След това оформете на топка.

Поставете и трите топки с шева надолу, покрийте отново и оставете за 10-15 минути.

Прехвърлете заготовките върху тавичка, покрита с хартия за печене.

С ръце притиснете топките, за да станат плоски (може и да ги разточите с точилка) и печете в предварително загрята фурна на 180 ° C за 30-35 минути.

Намажете горещите питки с масло.

Поръсете с накълцани билки и лют червен пипер.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft