БАЛКАНСКИ пържоли в разкошен сос - що е юнак, все на тях налита! Страшна вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
БАЛКАНСКИ пържоли в разкошен сос - що е юнак, все на тях налита! Страшна вкусотия:
БАЛКАНСКИ пържоли в разкошен сос - що е юнак, все на тях налита! Страшна вкусотия:
5955
БАЛКАНСКИ пържоли в разкошен сос - що е юнак, все на тях налита! Страшна вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Балканският сос е сос, който е дори по-вкусен от френския, английския или всеки друг сос. Тайната му се крие в специалните съставки и сложността на приготвянето му...

Това мислят тези, които го опитат, а тези, които го приготвят, знаят, че този сос просто се разбърква и на практика се приготвя сам от най-често срещаните съставки, които всеки вече има в кухнята.

Вкусът на тези Сочни пържоли в специален балкански сос е такъв, че може да го представите като сложно ястие от някой "марков" ресторант - всички, които го опитат, ще са убедени, че сте се трудили с часове! Така че, мили домакини, използвайте вкусната рецепта за месо , която ви предлагаме днес, за да блеснете пред родата следващия път.

Сочни пържоли  в специален балкански сос

Продукти (за трима души): 

6 пържоли

6 листа жълта гауда (или друг вид твърдо сирене)

1 глава лук

1 равна супена лъжица суха зеленчукова подправка (вегета)

1 пълна супена лъжица кетчуп

200 мл вода

1 чаена лъжичка смлян черен пипер

3-4 супени лъжици олио

Приготвяне: 

Начукайте пържолите с готварски чук, след което ги подредете в намазнена тава. Върху всяка пържола сложете лист Гауда (кашкавал).

пържоли в тава

Нарежете лука на ситно, добавете супена лъжица суха зеленчукова подправка (вегета), една супена лъжица кетчуп, вода, черен пипер на вкус и разбъркайте добре, за предпочитане в блендер или чопър (не е нужно да се превръща в каша, достатъчно е да нарежете лука на ситно).

лук с подправки

Получената смес се изсипва равномерно върху пържолите. Загрейте фурната на 200 градуса, след което когато достигне необходимата температура, пъхнете вътре тавата с пържолите и намалете температурата на 180 градуса.

пържоли с топено сирене

След 25-30 минути проверете дали водата се е изпарила и ако е необходимо добавете още половин чаша (за кафе) вода, т.е. добавете вода върху всяка пържола с лъжица.

След това разклатете леко тавата, за да се комбинират сосът, водата и топеното сирене. оставете ястието да се запече още 10-15 минути, като внимавате пържолите да не изсъхнат, а да останат сочни.

пържоли в балкански сос

Подредете готовите пържоли в чиния, а останалия сос разбъркайте хубаво в тавата и залейте с него пържолите и гарнитурата, която сте избрали (най-вкусно е с картофи).

сочни пържоли в балкански сос

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft