Пригответе вкусен обяд бързо и без излишни мръсни чинии. Тази фантастична рецепта за пиле с ориз на тиган ще е най-доброто, което сте опитвали този сезон - сочно, апетитно и без излишно усилие и мръсни съдове.
Пиле с ориз в тиган
Продукти:
2 червени чушки
2 зелени чушки
1 глава лук
2 домата
3 с.л. зехтин
2 пилешки гърди (около 700 г)
2 чаши ориз (350 г)
1 чаена лъжичка доматено пюре
1 чаена лъжичка сол или на вкус
1/2 ч.л. мента/джоджен
1/2 чаена лъжичка черен смлян пипер
1/2 ч.л. червен смлян пипер
други подправки на вкус
1 чаша гореща вода (200 мл)
Приготвяне:
Измийте чушките, почистете ги от семето и ги нарежете на кубчета.
Обелете доматите и също ги нарежете на кубчета.
Обелете лука и го нарежете на ситно.
Изсипете зехтина в тигана, загрейте и запържете лука за около 1 минута.
Добавете нарязаните чушки и запържете за около 2 минути.
Междувременно нарежете пилешките гърди на малки парченца, след което ги добавете към зеленчуците.
Задушете месото до побеляване.
Когато месото побелее, добавете нарязани домати, доматено пюре, сол, джоджен, смлян черен пипер и червен пипер.
Разбъркайте добре и оставете да къкри за около 7-8 минути под капак.
Междувременно изплакнете ориза добре и го добавете в тигана с месото и зеленчуците.
Разбъркайте добре, добавете малко вода и варете, като бъркате непрекъснато.
Когато водата се изпари и оризът омекне, изключете котлона и оставете ястието да престои под капак за още 10 минути.
Готово. Отличният обяд от един тиган е готов и можете да го сервирате.
Добър апетит!