
За маринатата:
3 супени лъжици горчица
1 супена лъжица мед
2 супени лъжици олио
сока от половин лимон
1 супена лъжица градински чай
За соса:
половин глава лук
5 супени лъжици ябълков сок
150 мл сметана
2 супени лъжици магданоз
подправки по желание
Почистете пържолите от мазнините, след което ги поставете в съда с всички съставки за маринатата. Оставете пържолите да попият ароматите около половин час. След това ги извадете от купата, но запазете остатъчната смес от мариноването.
Запечете пържолите в загрят тиган от двете страни (ако не е с незалепващо покритие, добавете малко мазнина). Сокът, който остане в тигана, също запазете. В него добавете остатъка от маринатата и съставките за соса. Подправете на вкус и сложете на огъня. Щом сместа добие необходимата консистенция, прибавете пържолите и поднесете.