1 пакет спагети
250 гр. кайма
200 гр. гъби
200 гр. пушено месо
150 гр. кашкавал
1 глава лук
300 мл. доматено пюре
3 – 4 кисели краставички
8 – 10 маслини
босилек
чубрица
кимион
черен пипер
лют червен пипер
олио
сол
1 щипка захар
Лукът се нарязва на ситно и се запържва заедно с каймата. След като се запържи, се добавя доматеното пюре. Слагат се подправките ( на вкус ) – сол, захар, чубрица, кимион, черен пипер, лют червен пипер (по желание) и няколко нарязани листа от пресен босилек. Разбърква се и се оставя да поври около 15 минути.
След това към сместа се прибавят нарязаните на кубчета пушено месо, гъбите, кисели краставички и маслини. Сосът се оставя още 15-тина минути на котлона.
Спагетите се сваряват в подсолена вода и 1 с.л. олио. Изцеждат се и се разделят на порции. Върху всяка порция се сипва част от соса и се поръсват с настърган кашкавал. Запича се в микровълнова, за да се разтопи кашкавалът.