Ако през последните няколко дни сте прекалили с яденето или просто ви се иска да хапнете нещо вкусно и по-леко, то тази рецепта е точно за вас. Макаронените изделия често са част от моите седмични ястия, защото те са вкусни и бързи за приготвяне.
Продукти:
220 гр. паста
4 резена бекон, нарязан на малки парченца
2 жълтъка
2 суперни лъжици сметана за готвене
1/4 чаша пармезан (настърган)
Черен пипер на вкус
2 листенца мента
Начин на приготвяне:
Пригответе пастата, както е указано на опаковката.
Докато пастата се приготвя сложете малко зехтин в средно голям тиган и изкачайте да загрее добре. Добавете бекона и го запържете, докато стане леко хрупкав. Извадете бекона от тигана с помоща на решетъчна лъжица и го оставете върху кухненска хартия, която да абсорбира останалата излишна мазнина.
Смесете двата жълтъка, сметаната за гответе и сиренето пармезан в една голяма купа.
Когато пастата ви е готова, прецедете водата, като си оставите малка част от нея. След това добавете пастата, граха и бекона към купата с яйчената смес и добавете малко от водата, ако е необходимо.
Овкусете с черен пипер на вкус. Сервира се гарнирано с настъргано сирене Романо и листа от мента .