250 г спагети,
2 ч.ч. соеви кълнове,
250 г гъби (нарязани),
2 моркова (рендосани),
1 червена чушка (нарязана на ивици),
1 глава лук (наситнен),
3 стръка зелен лук (наситнен),
2 скилидки чесън (счукан),
1/4 ч.ч. олио,
1 ч.ч. зеленчуков бульон,
1/4 ч.ч. сос Хойсин,
2 с.л. мед,
1 с.л. царевично нишесте,
1 с.л. соев сос,
1 ч.л. джинджифил,
1/4 ч.л. лют червен пипер,
1/4 ч.л. къри
Сварете спагетите според указанието на опаковката, отцедете и ставете настрана.
Загрейте олиото в тиган уок и запържете гъбите, морковите, чушките, лука и чесъна докато омекнат. Добавете соевите кълнове и зеления лук и разбърквайте. Смесете нишестето с бульона, сос „Хойсин“, меда, соевия сос, джинджифила, лютия червен пипер и къри, добавете в уока и разбърквайте докато сосът се сгъсти.
Смесете соса със спагетите и разбъркайте добре. Сервирайте веднага.