500 гр. спагети
150 гр. бекон
5 яйца
5 с.л. течна сметана
1 скилидка чесън
30 гр. сирене Пармезан
30 гр. сирене Пекорино
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Сложете спагетите в тенджера пълна с вряща подсолена вода. Когато водата омекнат , но не са разварени, свалете от котлона и отцедете.
Нарежете бекона на малки кубчета и накълцайте чесъна на много ситно. След това ги запържете в зехтина. Когато чесънът придобие златисто-кафяв цвят, го махнете от тигана – той е само, за да овкуси допълнително бекона. През това време разбъркайте яйцата, сметаната и двата вида сирене тенджерка или дълбок тиган. Добавете солта и черния пипер. Прехвърлете спагетите при получената смес, добавете и бекона, а след това сложете всичко на тих огън. Разбърквайте за не повече от 3 минути.
Спагетите се сервират горещи, придружени с чаша изстудено бяло вино.