Спагети с каперси и лимон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Спагети с каперси и лимон
Спагети с каперси и лимон
admin
Добавена от: admin
6183
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

350 гр. спагети
2 с.л. зехтин
1 червена люта чушка, нарязана
2 скилидки чесън, обелени и нарязани ситно
4 филенца аншоа в олио
кората от 1 лимон
5 стръка магданоз, накълцан ситно
5 - 6 листенца пореч, нарязани ситно
250 гр. филе от риба тон в зехтин
1 с.л. каперси в сол, измити
сокът от половин лимон
2 с.л. зехтин
10 - 12 цветчета пореч (ядливи са)

В тиган загрейте зехтина и задушете чесъна и лютата чушка за 1 минута. Добавете аншоата и намачкайте на паста с гърба на лъжицата. Добавете лимонената кора. В купа извадете рибата тон от консервата с вилица и смесете добре с каперсите. Прехвърлете рибата към чесъна и чушката в тигана и гответе около 1 минута. Прибавете лимоновия сок и нарязаните подправки и махнете от огъня.
В голяма тенджера възварете вода и сварете спагетите"ал денте" (около 2 минути по-малко от посоченото време на опаковката). В малка купа заделете 60 мл. от течността от варенето на спагетите и добавете зехтин. С вилица разбъркайте бързо, докато се получи емулсия. В гевгир отцедете спагетите и ги върнете веднага в тенджерата; добавете емулсията и омесете добре, докато течността се поеме. Прибавете сместа с рибата тон и объркайте, за да се смесят добре.
Поднесете веднага пастата, украсена с цветчетата пореч.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft