Спагети с маслинено песто и пармезан
27 Март 2012
8624
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 ч.ч черни маслини, почистени от костилките
1/2 ч.ч. каперси
3-4 филета аншоа (по желание)
1-2 люти чушлета без семките
1/2 ч.ч. магданоз
1/2 ч.ч. сушени домати с малко от олиото им
1 ч.ч. дребно настъргано сирене тип пармезан
Първо се приготвя пестото: с блендер се смилат маслините, каперсите, аншоата (по желание), лютите чушлета, магданозът и сушените домати (заедно с малко от мазнината им). Сваряват се спагетите в подсолена вода за около 7 мин( трябва да останат ал денте). Прецеждат се и се връщат обратно в тенджерата. Прибавя се салцата, разбърква се добре и се отстранява от огъня.
Сервират се с настърганото сирене и се гарнират с малко магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари