5 ч.ч. вода
3 1/4 ч.ч. сухо червено вино
сол
350 гр спагети
1/4 ч.ч. зехтин
4 малки скилидки чесън, нарязани на тънко
1/4 ч.л. лютив червен пипер
1/2 ч.ч. магнадоз, наситнен
1 ч.ч. орехи, запечени и нарязани на едро
1/2 ч.ч. настърган пармезан (може и друг вид кашкавал)
черен пипер
В тенджерка смесете водата с 3 ч.ч. вино, голяма щипка сол и оставете да заври. Прибавете спагетите и гответе, като разбърквате от време на време, докато станат готови, но да не са преварени, а леко жилави. Отцедете, като запазите 1/4 ч.ч. от течността, в която сте варили спагетите.
В подходящ тиган загрейте 2 с.л. зехтин. Прибавете чесъна, пипера и овкусете със сол. Гответе на средна температура за около 1 минута. Прибавете 1/4 ч.ч. вино и течността, която сте запазили от спагетите, и оставете да закъкри. Прибавете пастата и гответе, докато течността е почти абсорбирана за около 2 минути. Прибавете магданоза, орехите и 1/2 ч.ч. пармезан, както и 2 с.л. зехтин. Разбъркайте добре. Овкусете със сол и черен пипер, поръсете с допълнително пармезан и сервирайте.