Спанак по каталунски
11 Март 2013
10332
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Загрейте голям тиган на умерен огън. Сложете вътре нарязания бекон и разбърквайте често. След като беконът започне да покафенява, добавете чесъна и задушете, докато чесънът стане златист. Извадете чесъна и го запазете. Прибавете в тигана ядките и стафидите. Бъркайте често. Стафидите ще се надуят, а ядките ще станат кафеникави. Прибавете на малки порции спанака, като разбърквате, и изчаквате да се изпари излишната течност. Повторете, докато сложите цялото количество спанак. Подправете със сол и пипер на вкус. По желание може да прибавите чесъна обратно в тигана. Гответе при непрекъснато бъркане, докато спанакът се свие (спаружи) - около 5 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари