Спанакът се измиава листо по листо, в случай че е пресен. Ако е замразаен се оставя да се размрази. Морковът, пащърнакът целината и лукът се почистват и режат на дребно. Пилешкото бутче се слага в тенджера. Налива се 2ч.ч. вода. Бутчето се вари 30 минути. После се изважда. Обезкостява се. Бульонът се прецежда. Тенджерата се измива. Пилешкото се надребнява. Слага се в тенджерата заедно с подготвените зеленчуци. Налива се прецеденият бульон. Долива се 2ч.ч. вода. Съдът се похлупва. Супата се готви на слаб огън. Листата пресен спанак се накъсват. След около 30 минути варене, супата се отхлупва. Добавя се спанакът, 1ч.л. сол и 1к.ч. ориз. Разбъркава се и се похлупва. Супата е готова, когато набъбне оризът. Оставя се да къри на изключен котлон. Четвъртинката лимон се реже много на дребно. Лимоновите парченца се пускат в горещата супа. Поръсва се нарязан копър.
Спаначена супа с пиле и лимон
1 Юли 2012
24522
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари