Спанакът (1/2 опак.) се задушава и се оставя да изстине. Пюрира се. В пюрето се добавят изварата (1/2 кг), млякото (1 ч.ч.), подправките. Разбива се до еднородна смес. Желатинът (3 опак.) се залива с хладка вода и се оставя да набъбне. Разтваря се на водна баня съгласно указанията на опаковката. Щом се поохлади, се излива в общата смес. Разбърква се. Изсипват се счуканите орехи (1/2 ч.ч.) и пак се разбърква. Цялата тази маса се излива във форма за торта с пръстен и се слага в хладилника да се стегне. Преди поднасяне тортата се изважда от формата, поставя се върху кръгло плато. Отгоре се поръсва равномерно с настърганите твърдо сварени яйца (3 бр) и настъргания кашкавал (1 ч.ч.), след което се полива с течна готварска сметана. При тази последователност сметаната няма да се разтече. Върху нея се поръсват счукани орехи.
Спаначена торта
22 Декември 2011
9377
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари