Спаначен дип с орехи и нар

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Спаначен дип с орехи и нар
Спаначен дип с орехи и нар
admin
Добавена от: admin
2161
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. спанак, измит (но неподсушен), почистен от дебелите дръжки
150 гр. орехи
2 големи скилидки чесън, обелени
по 2 препълнени супени лъжици кориандър и естрагон + още пресни подправки за украса
1/8 – 1/4 ч.л. смлян сминдух
1 с.л. бял винен оцет
¼ ч.л. червен пипер - сладък или лют
4 стръка пресен лук, нарязан на ситно
семената от 1 нар 

Задушете спанака до омекване в голям тиган с капак, като разбърквате 1-2 пъти. Отцедете добре в гевгир, като притискате, за да се изстиска цялата течност. Прехвърлете спанака върху чиста домакинска кърпа, увийте я и изстискайте добре. Нарежете го възможно най-ситно. Прехвърлете в купа и оставете настрана.
Сложете останалите продукти (освен подправките за украса, лука, солта и нара) в купата на кухненски робот/блендер и смелете с 1 с.л. вода, докато се получи консистенцията на майонеза. Объркайте получената паста със спанака, добавете пресния лук и сол на вкус. Покрийте купата и оставете в хладилник за поне 6 часа. Преди поднасяне извадете спанака от купата, обърнете върху плато и оформете на купчинка. Украсете с подправки и семената на нара. По желание може да оформите спаначената смес на малки топки или в друга форма по желание.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft