Специален градски козунак с много конци и сочен пълнеж - ще вземете акъла на близките си с тази рецепта!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Специален градски козунак с много конци и сочен пълнеж - ще вземете акъла на близките си с тази рецепта!
Специален градски козунак с много конци и сочен пълнеж - ще вземете акъла на близките си с тази...
admin
Добавена от: admin
21850
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг брашно
3 яйца
2 малки чаши олио
2-3 шепи захар
кората на един лимон
1 кубче мая
1/2 л прясно мляко
жълтък за намазване
маргарин/масло за намазване
100-тина грама стафиди, предварително накиснати в ром и отцедени
За плънката:
мармалад по избор - използвайте различни видове
шоколад
локум
орехи 

Замесва се тесто от брашното, захарта, олиото, захванатата предварително мая (в малко топло мляко с щипка захар и няколко лъжици брашно), останалото хладко мляко, яйцата, лимоновата кора (настъргана), стафидите. и се оставя да втаса хубаво (докато удвои обема си). Ако е меко тестото, добавете още брашно, но внимавайте да не го направите твърдо. 
След като тестото втаса, разделете го на 9 топки. От всяка топка разточете правоъгълна кора, всяка кора намажете с мармалад по желание (може вместо мармалад да използвате шоколад, орехи, локум или каквато плънка предпочитате). Навийте корите на руло. След това от всеки три рула сплетете плитка, а краищата прикрепете с клечка. Оставете козунаците отново да втасат. 

специален градски козунак

специален градски козунак 1

специален градски козунак 4

След това ги намажете с разбит жълтък (с 2-3 капки олио и 2-3 капки прясно мляко). Поръсете със семена по желание. Отгоре сложете няколко бучки масло или маргарин. 

специален градски козунак 2
Изпечете козунаците в предварително загрята фурна на 200 градуса около `15-20 мин., в зависимост от фурната, а след това ги покрийте с хартия за печене и ги допечете при температура 170-180 градуса още 20-25 мин. 

специален градски козунак 5
Когато са готови, покрийте с чиста кърпа, пъхнете в плик, покрийте и него с кърпа, за да омекнат хубаво. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft