Специалисти направиха няколко експеримента и установиха-Ето помещенията, които са идеални за развитието на коронавирус

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Специалисти направиха няколко експеримента и установиха-Ето помещенията, които са идеални за развитието на коронавирус
1749
Снимков материал: pixabay.com
Специалисти направиха няколко експеримента и установиха-Ето помещенията, които са идеални за развитието на коронавирус

След направените експерименти учените установили следното: в офис от около 20 кв.м. с височина на помещението 3 метра и при наличие на вентилация, която подменя въздуха два пъти на час, е безопасно да се престоява не повече от 80 минути, ако в него работят двама души, единият от които заразен.

Защото след 80-тата минута радикално се увеличава рискът човек да поеме онова критично ниво на заразени аерозоли, което би го разболяло, предава "Дойче Веле".

В помещение от 100 кв. м. десет души биха могли да пребивават безопасно в продължение от 3 часа, без да рискуват да се заразят. Неслучайно водещият вирусолог в Германия Кристиан Дростен на няколко пъти подчерта колко важно е да се проветрява въздухът в затворени помещения. Това, според него, е дори по-важно от бърсането на повърхности с дезинфектант.

ФАЦ коментира този резултат на фона на вероятността от началото на новата учебна година децата да седят по 25 до до 30 души в клас и цитира инж. Мартин Кригел – ръководител на изследването от ТУ в Берлин, който казва: "Само след две минути подобна класна стая ще е пълна със заразни аерозоли". Той апелира към училищата да премислят своите концепции за началото на новата учебна година.

Идеални условия за вируса

Други публикации също обръщат внимание на влиянието на околната среда върху разпространението на Ковид-19. Установено е било например, че в кланицата на фирма "Тьонис" в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия, където имаше взрив от инфекции, само един-единствен заразен работник е разпространил заразата след десетки, някои от които са се намирали на 8 метра разстояние от него. Особено неблагоприятно влияние са оказали също ниските температури в цеха за месопреработка, е другият извод.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft