Ние всички обичаме микровълновата фурна и това е факт! Тя е удивително прост и удобен вариант за готвене за всички хора по света.
Микровълновата фурна е популярна в САЩ вече повече от 30 години. Но сега ние ще се опитаме да отговорим на въпрос за 1 милион долара: Полезни ли са микровълновите фурни за готвене?
И отговорът е: Не, тъй като има много по-добри възможности, при които хранителните вещества да останат в храната!
Микровълновата фурна представлява форма на нейонизираща радиация.
Как работят микровълновите фурни ?
При включване на микровълновата атомите променят своята полярност. Това създава триене, което кара храната да се нагрява.
Микровълновите фурни опасни ли са ?
Експертите казват, че има 2450000000 херца вътре в микровълновата фурна. И най-лошото нещо е, че честотата, увреждаща човешкото тяло, е едва 10 херца. Бъдете внимателни и никога не стойте в близост до микровълнова печка, когато работи. Вие няма как да разберете дали организма ви е пострадал, докато физическото увреждане не е вече факт.
Кои са вредите за организма от употребата на микровълновите ?
- Те причиняват вродени дефекти.
- Водят до развитието на рак.
- Причиняват катаракта.
- Отслабват имунната система .
- Намаляват устойчивостта на организма срещу вирусни и бактериални инфекции.
- Могат да доведат до по-сериозни и тежки заболявания.
- Какво точно прави микровълновата с храната ви?
- Разрушава химичните и молекулните връзки.
- Много експерти по целия свят твърдят, че микровълновата фурна унищожава хранителните вещества от храната.
- Радиацията от микровълновата фурна разрушава и деформира хранителните молекули, правейки ги опасни радиоактивни съединения.
- Майчиното мляко губи 96% от своите антитела, ако бъде затоплено в микровълнова фурна.
- Структурата на храните за кърмачета се променя, създавайки имунологични нарушения.
През 1992 г. е направено изследване, което проследява влиянието на микровълновата върху участниците, които са консумирали зеленчуци, претопляни в нея. Те получават следните нарушения:
- Бързо се е повишило нивото на холестерол в организма им.
- Нивото на хемоглобина в кръвта им се е понижило, което може да причини анемия.
- Намаляло е количеството бели кръвни телца.
- Повишило се е нивото на левкоцитите (което показва, че клетките страдат от увреждане или отравяне).
Забележка: трябва да бъдете много внимателни и да сте наясно, че дори микровълновата фурна да е напълно херметизирана, все още сте изложени на нейното вредно въздействие поради излъчващите се електромагнитни полета. Те могат да проникнат в човешкото тяло (което е причината те да се използват в рентгеновите машини), но могат да доведат до сериозни здравословни проблеми. Ако сте по-близо от 10 см до фурната си, докато тя работи, ще бъдете изложени на 100-500 мг електромагнитни вълни.
Да, както казахме по-ран, микровълновите фурни могат да бъдат по-бърз и по-удобен начин за работа в кухнята, отколкото обикновените печки, но хранителната стойност на храната и здравето на вашето семейство ще платят висока цена за това удобство.