Специалитет с пилешко

вход през zajenata.bg
Специалитет с пилешко
admin
Добавена от: admin
83996
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

пилешки гърди без кожа - 3-4 броя
1 пакетче галета
2 яйца
2 с.л. горчица
1 лимон, нарязан на тънки филийки
половин кубче пилешки бульон
олио за пържене
сол на вкус
1 с.л. соев сос
ситно нарязан магданоз

Яйцата и горчицата се разбиват заедно. Пилешкото филе се нарязва на парчета, потапя се в яйчената смес и после в галета. Парчетата се изпържват до зачервяване. Пилешкият бульон се разтваря в 1 чаша гореща вода, добавя се соевият сос и се оставя да поври малко, докато се посгъсти, добавя се сол, ако е необходимо. Филетата се подреждат в плато и върху тях се нареждат нарязан лимон на филийки. Залива се соса и се поръсва магданоза.
Ястието може да се поднесе с картофено пюре, пържени картофи, сварен ориз и друга гарнитура по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft