СПЕЦИАЛНАТА БАНИЦА на мъжа ми за Нова година - той я прави, аз редя късметите! Не сте опитвали нещо по-пухкаво:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
СПЕЦИАЛНАТА БАНИЦА на мъжа ми за Нова година - той я прави, аз редя късметите! Не сте опитвали нещо по-пухкаво:
СПЕЦИАЛНАТА БАНИЦА на мъжа ми за Нова година - той я прави, аз редя късметите! Не сте опитвали...
51531
СПЕЦИАЛНАТА БАНИЦА на мъжа ми за Нова година - той я прави, аз редя късметите! Не сте опитвали нещо по-пухкаво:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Знам, че тук много домакини възмутено ще зацъкат с език, но си признавам без бой - у нас баницата я прави мъжът ми, просто защото аз не умея. Последният ми опит завърши с фиаско, което отиде директно в кофата.

Затова на всяка Нова година моят Иван приготвя неговата Специална мъжка баница - по-пухкава и вкусна не съм яла у никоя приятелка (не че го хваля). Ако опитате неговата рецепта за новогодишна баница, ще се убедите в думите ми, а сега решихме да я споделим с всички читатели на "За Жената" по случай предстоящия празник. Ето необходимите продукти за Мъжката баница на Иван :

Специална Мъжка баница

Продукти: 

  • 500 г готови кори
  • 3 яйца
  • 300 г сирене
  • 1/2 пакетче бакпулвер
  • 70-100 мл олио или разтопено масло (напоследък слагаме зехтин)
  • 200 мл кисело мляко
  • 100 мл газирана вода
  • 3-4 шепи фино сирене

За заливката:

  • 100 мл мляко
  • малко олио
  • 1 яйце

Приготвяне: 

Натрошете сиренето, добавете яйцата, киселото мляко, газираната вода, олиото и бакпулвера и разбъркайте всичко. Застелете форма 30х20 см или по-голяма (в кръгла също става идеално) с хартия за печене.

Разстелете две кори на дъното и ги намажете изцяло с олио, включително и страните, които висят над тавата. Оставете две кори настрани, за да покриете баницата. Всяка следваща кора потапяйте внимателно в плънката, докато се напои, след което изстискайте леко и редете така получените вързопчета от кори в тавата едно до друго.

плънка за баница

Направете същото и с втората кора, а когато запълните тавата, поръсете в отворите шепа-две фино сирене.

сръбска гибаница

Обърнете навътре корите, които висят от тавата, и ги покрийте със заделените две кори, след което подпъхнете добре, все едно слагате чаршаф на легло. Нарежете баницата на кубчета.

Разбийте яйцето, добавете млякото и малко олио. Залейте баницата и я изпечете около 45 минути в загрята на 210 градуса фурна. Нарежете я още гореща по предварително направените разрези. 

баница със сирене

Да ви е сладко и весели празници!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft