Специална маслена погача - мека, ароматна, топи се в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Специална маслена погача - мека, ароматна, топи се в устата
Специална маслена погача - мека, ароматна, топи се в устата
admin
Добавена от: admin
36883
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

20 гр. прясна мая 
200 гр. кисело мляко 
100 мл хладка вода 
2 ч.л.захар 
1 чаена лъжичка сол 
яйца 
жълтъка 
750 гр. бяло брашно 
200 гр. масло
 

В купа разтворете маята в хладката вода и добавете захарта. Сложете купата на топло и оставете маята да шупне.

Разбийте маслото и го оставете настрана.

В дълбок съд сложете брашното и добавете киселото мляко, яйцата, жълтъците, солта и накрая шупналата мая. С миксер (с приставките за тесто) омесете тесто. Тестото покрийте с кърпа и го оставете на топло място, за да втаса - около 1 час.

След това го извадете върху набрашнен плот и поръсете с брашно. Отново премесете и го разделете на 6 части.

Всяка част омесете леко и с точилка разточете във формата на кръг с диаметър 30-35 см.

Всеки кръг намажете с разтопено масло и ги подредете един върху друг. Последния кръг не мажете с масло. Отново разточете корите на една по-голямма с диаметър 45-50 см и я нарежете на 16 триъгълника. Всеки триъгълник навийте като кифличка.

Намажете тава с диаметър 26 см с масло и я поръсете с брашно. Подредете кифличките една до друга по краищата на тавата. След това всички празни места също запълнете с кифлички.

Оставете питката да втасва 20-тина минути, след това я намажете с разбит белтък и поръсете с черен и бял сусам.

Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft