Мойте Рецепти
1 кг пилешки пържоли
500 мл кисело мляко
3 супени лъжици брашно
2 чаени лъжички червен пипер
подправки - сол, черен пипер, Вегета на вкус
Пилешките пържоли (нарязани на възможно по-тънки парчетата) са начукват внимателно върху дъска, така че да се изтънят още. Поръсват се със сол, черен пипер и Вегета на вкус.
На дъното на тавичка за печене се поставя олио и отгоре се нареждат парчетата месо.
В купа се смесват киселото мляко с брашното и червения пипер.
Получената марината се изсипва върху месото и пилешкото се оставя да престои така колкото е възможно по-дълго време на стайна температура ( най-добре е да се направи от вечерта, но може да стои и 3-4 часа).
Пече се на 180 градуса около 1 час, докато започне да се запича и зачервява отгоре.
Тази рецепта е изключително лесна, а придава на месото крехкост, сочност и много специален вкус.