За тестото:
1 кг брашно
40 гр. прясна мая
200 мл прясно мляко
1 яйце
200 мл вода
100 мл олио
2 супени лъжици захар
1-2 супени лъжици сол
За плънката:
200 гр. бекон или панчета (може повече или по-малко)
4 супени лъжици олио
2 супени лъжици брашно
3 резена кашкавал или сирене Гауда
1 супена лъжица сол
200 мл прясно мляко
За намазване:
20 гр. масло
50 гр. сметана
3 резена сирене Гауда/кашкавал
Разтворете маята в топлото мляко.
Сложете брашното в купа, добавете яйцето, шупналата мая, топлата вода, олиото, солта и захарта. Омесете меко тесто и го оставете за около 20 минути да втаса.
Докато тестото втасва, нарежете бекона на малки кубчета, поставете ги в тенджера и включете котлона.
За соса Бешамел: Докато беконът се запича, в друга тенджера сложете 4 супени лъжици масло и две супени лъжици брашно, запържете ги при непрекъснато бъркане за няколко минути. Добавете 3 резена кашкавал (сирене Гауда) и 200 мл мляко, и варете, докато сместа стане гъста.
Изсипете соса Бешамел в купата с бекона и всичко заедно варете още 1 минута, докато сместа стане златиста. Добавете сол на вкус.
Разточете втасалото тесто на кора и го нарежете на триъгълници. Сложете върху всеки от плънката Карбонара и няколко резенчета кашкавал/сирене.
За намазването на кифличките се разтопява малко масло с 3 резена от кашкавала (Гаудата) и се добавя сметаната (цялата, ако е необходимо).
Кифличките се мажат със сместа и се пекат на 180 градуса за 15-20 минути.