Специални кокосови кубчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Специални кокосови кубчета
Специални кокосови кубчета
admin
Добавена от: admin
8612
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
2 средно големи портокала
250 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
200 гр кокос
6 яйца
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 супена лъжица ликьор от портокал
За плънката и глазурата:
250 гр шоколад за готвене с поне 52% съдържание на какао
250 гр сметана
За поръсване:
шоколадови пръчици, захарни пръчици, кокос

Портокалите поставете в по-голямо количество студена вода и след като заври водата, варете на умерен огън около 15 мин. Повторете още два пъти. Накрая поставете отново в студена вода, в която да престоят цяла нощ. Така ще загубят горчивината си. 
На другия ден загрейте фурната на 180 градуса. В тавата на фурната поставете хартия за печене. 
Обелете портокалите, извадете бялата сърцевина, поставете ги в блендер и смелете  до съвсем гладка смес. Добавете кокоса, ванилията, ликьора и бакпулвера, като на няколко пъти пускате блендера на пулсации. Разбийте леко яйцата с тел, добавете ги в блендера и пулсирайте няколко пъти, за да се обедини сместа, но не прекалено, за да не се образува пяна. Изсипете сместа в тавата и печете около 30 - 40 минути. Проверете готовността с клечка. Оставете блата да се охлади напълно в тавата.

В средно голяма купа начупете шоколада на парчета. Сложете сметаната на слаб огън да се затопли, докато почти кипне. Излейте върху шоколада, оставете да престои няколко минути, след което разбъркайте добре, за да се получи гладък шоколадов крем.

Блата разрежете на две половини. Върху едната половина намажете съвсем тънък слой шоколад, след което покрийте с другата. Щом се втвърди шоколадът, нарежете блата на кубчета с размер по желание. Всяко кубче залейте с шоколад от всички страни (или го потопете в шоколада), след което оваляйте в шоколадови, захарни пръчици и кокос. Ако шоколадът започне да се втвърдява, загрейте го за кратко и продължете с работата. 
Съхранявайте кубчетата в хладилник в затворена кутия. Пастичките са много сочни и ароматни.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft