Маята се поставя в хладката вода да шупне. Добавя й се 1 супена лъжица захар и 2 супени лъжици брашно.
След като се надигне, се замесва меко тесто с яйцата, брашното, млякото и олиото. Тестото трябва хубаво да се измеси, докато стане гладко и еластично.
За да проверите дали е готово, дръпнете с ръка от тестото - ако не се къса или разделя, значи е добре. Така приготвеното тесто оставете да втасва около 40 минути (разбира се това зависи от температурата в помещението, ако е топло, времето се съкращава).
Премесете втасалото тесто и го оставете да почине, за да втаса отново.
В дълбок тиган налейте олиото и го поставете да се загрее. От тестото с намазнени ръце късайте топки, които след това разтегляйте на ръка и ги пускайте да се пържат в сгорещеното олио.
Така приготвените мекици поднесете със сирене или сладко, мед и пр. - по желание.
Специални мекици за внучката от сръчните бабини ръце
4 Април 2016
30135
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари