„Храна, която организмът не може да преработва ще изяде този, който я е изял”, казва Абул Фарадж.
Предлагаме на вашето внимание втората част от списъка с вредните хранителни продукти. Обърнете добре внимание – тук не става дума за безполезни, а за ОПАСНИ за здравето ни храни .
Най-вече мъжете не бива да консумират месо от пилета, тъй като те са пълни много с хормони. Кокошките съдържат шест женски хормона, в това число и прогестеронови. Поради това ако мъжът приема женски хормони в тялото разбираемо пада нивото на тестостерона, при това до равнище, който после не може да се възстанови. Овенът е единственото животно, което няма да хапне никакви хормони. Най-добре е да се консумира месо, хранено с естествени продукти. В настоящия момент пилето в търговски обекти е най-комерсиалният хранителен продукт.
В сравнение с твърдите сирена, топените съдържат много повече натрий, което ги прави нежелателна за хората храна, страдащи от хипертония и други сърдечно-съдови заболявания. Те по никакъв начин не могат да бъдат усвоени от тялото ни.
Мъжете да забравят за него! Категорично! Води до пълна дегенерация но хормоналните жлези.
Пийте натурални чайове, в които не плува нищо друго, в които няма допълнителен вкус. Всички ароматизирани чайове или са с лимонена киселина, или с прасковена киселина, или с някаква друга киселина. Привикването към тях настъпва моментално. Нашето тяло има нужда да изхвърля от организма всички киселини, а не да си ги добавяме.
Рафинирано и дезодорирано растително масло .
Рафинираните масла по своята молекулярна структура почти не се различават от пластмасата, което се случва с тях в процеса на силно нагряване при рафинирането им. Такова масло трупа шлака в организма и е силен канцероген. Поради тази причина диетолозите непрестанно ни напомнят, че не бива два пъти да се пържи в едно и също олио, освен ако не е зехтин. Рафинираните масла не бива да използват и за салати. Те са само за пържене, обясняват специалистите.
Те имат високо съдържание на оцветители, заместители на вкуса и ГМО. Освен това и консерванти, предпазващи продукта от разваляне. Нарушават микрофлората в стомаха, унищожават полезните микроби в тялото ни.
Не бива да се консумират продукти, на чийто етикет е посочено, че съдържа хранителната добавка Е 621 – натриев глутамат. Четете опаковките на храните още в магазина, преди да сте ги платили, съветват специалистите по здравословно хранене. Предназначението на натриевия глутамат е да подсили вкуса. Сега той се добавя даже в най-неочаквани продукти, за да се зариби населението. Бъдете внимателни.
Най-добре е да се използват естествените продукти, на които са разчитали бабите ни, за да направят гозбите вкусни – сол, захар, пипер. И в никакъв случай натриев глутамат!
Бел. ред.: Понеже все повече хора са наясно с натриевия глутамат – една от най-вредните хранителни добавки, която се слага даже в най-неочаквани продукти, сега производителите са подготвили друг йезуитски капан: вместо натриев глутамат, пишат на етикета, че продуктът съдържа„интензификатор на вкуса”. Да благодарим на европейското законодателство, тъй като все още не са измислили синоним на (Е 621). Е-тата са безброй, но поне този номер е добре да си направим труда и на сън да ни бутнат – да го знаем.
Макар много от заместителите на захарта да не съдържат калории и да са много икономични, не бива безогледно да им се доверяваме. Оказва се, че усетил сладкия вкус, нашият хранопровод си „мисли”, че сега ще получи порция въглехидрати. Но те не идват. След такава „лъжа” всички въглехидрати, които попадат в организма в течение на 24 часа след такова „послание” , предизвикват силно чувство на глад. Поради това не бива да се приемат НИКАКВИ заместители на захарта!
В никакъв случай не бива да се консумира 72,5 % масло. Това е трасмазнина – разбито растително масло с ниско качество.
Няма масло с процент по-нисък от 82,5 на сто. Ако не намерите такова, по-добре яжте растително масло – по-добре две лъжички от него, отколкото цял пакет и повече трансмазнини.
Безсолната риба се съхранява само в растителна мазнина. Ако е без масло, значи в нея има добавен метенамин. Безсолен червен хайвер – принципът и при него е същия като при рибата. Червеният хайвер е с малка трайност. Само замразен или силно осолен може да се запази по-дълго. Ако се продава слабо осолен в него или има метенамин, или лимонена киселина. Може да е добавено и нещо друго, но на накрая винаги се получава формалдехид.
ГМО – генетично модифицирани продукти
Във фъстъците са имплантирани гени от петуния – изключително отровно вещество. И насекомите не ядат фъстъци. Генно модифициран е зеленият грах, консервираната царевица, вносните картофи, какаото.
Царевични пръчици и мюсли със захар
Ако си купувате царевично мюсли или пръчици, те не бива да са сладки, тъй като за производството им не се използва захар. Захарта при 140 градуса изгаря. Поради тази причина се използват заместители на захарта, и по-конкретно – цикламат E952.
Овесена каша и зърнени продукти с аромати и оцветители, напомнящи на естествените
Това са химически вещества с аромат и привкус на круши, ягоди, банани и т.н. Нищо натурално няма в тях.
Сега се използва толкова силна химическа есенция, че ако оставите леко навлажнен бонбон върху покривката, той ще я пробие. Унищожава даже пластмасата. Представете какво се случва на стомаха ви от такава „храна”.
Сегашният няма нищо общо с някогашния на бабите ни, с който са израснали по-старите поколения. Това е просто едно от чудесата на химическата промишленост. Изключително опасно за здравето. Подобно е положението и при индустриално произведените конфитюри. В тях се слагат мощни антиокислители. При домашни условия никога не можете да запазите подобен перфектен външен вид.
Пържени картофки в заведенията за бързо хранене
и готовите в магазините. Сега се използват такива антиокислители, че картофите не почерняват цяла година. Всичко това се отнася за заведенията за бързи храни. Слагат антиокислителите на дюнери, пайове и дори – в салатите.
Основният им състав е от генетично модифицирана соя – кренвирши, малотрайни колбаси, пастети и други подобни продукти. В техния състав влиза сланина, висцерална мастна тъкан, свинска кожа, които заемат до 40 на сто от теглото, но ги маскират като месо не без помощта на опасни химически добавки.