Сполучливи картофени кюфтета
11 Юли 2013
136394
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Картофите се сваряват без да се белят. Сварените картофи се обелват и се настъргват на ренде, когато изстинат напълно. Сиренето също се настъргва. Нарязаният лук, 2 яйца и двете супени лъжици краве масло се пасират на гладка смес и се прибавят към картофите. Добавя се сол на вкус и сместа се омесва много добре. Обърканата смес се оставя да престои 1 час. Останалите 2 яйца се разбиват на пяна с бирата и щипка сол. От сместа с намокрени в студена вода ръце се оформят кюфтета, овалват се в нишесте, топят се в разбитите яйца и се пържат в сгорещено масло/олио. Готовите кюфтета се поднасят поръсени със ситно нарязан магданоз и сос от кисело мляко.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари