6 Декември 2014
6471
Снимков материал: pixabay.com
Когато споменете тази подправка, всички мислят за ароматизирани торти , но от канелата може да се правят и ароматни отвари и чайове, а като важна съставка за къри, има широко приложение в готвенето и преди всичко, във варива от зеленчуци, ориз и месо.
Канелата на прах се получава от кората на канела, а може да я намерите във форма на пръчки или пюре. Огромен източник на антиоксиданти и минерали, което означава, че е истинска съкровищница за тялото през зимния период, която раздвижва организма, подобрява кръвообращението и почиства кръвта .
Съвет: Много силен аромат можете да постигнете с ябълка, с която чудесно се съчетава, особено в компоти и сладкиши.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари