Средиземноморски спаначен пай

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Средиземноморски спаначен пай
Средиземноморски спаначен пай
admin
Добавена от: admin
3346
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
300 мл. брашно
125 гр. масло
2 с.л. вода
Плънка:
250 гр. спанак
2 нарязани скилидки чесън
масло
½ ч.л. сол
1 ч.л. бял пипер
100 гр. краве сирене
250 гр. извара (прясно „котидж” сирене)
100 мл. готварска сметана
3 яйца
Чери доматчета
 

Накълцайте с нож брашното и маслото, докато се получат трохи. Добавете водата и бързо съберете масата на тесто. Притиснете получената тестена топка по дъното и стените на форма за пай с диаметър 24 см. Набодете и оставете в хладилник за 30 минути.
Загрейте фурната на 200°. Изчистете и измийте спанака. Запържете чесъна в масло, прибавете спанака и оставете и той да се позапържи. Овкусете със сол, пипер и по желание – кимион. Изпечете коричката на пая в загрятата фурна за 10-тина минути. Натрошете сиренето. Смесете сиренето, прясното сирене, сметаната и яйцата. Объркайте в яйчената смес спанака и излейте плънката в запечената коричка. Отгоре подредете чери доматчетата, нарязани на половинки. Запечете на средна скара във фурната за още 30 минути.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft