Средиземноморски хлебчета със сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Средиземноморски хлебчета със сирене
Средиземноморски хлебчета със сирене
admin
Добавена от: admin
12886
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2,5 чаши брашно

1 супена лъжица бакпулвер

3 - 4 малки топки моцарела

½ чаши пармезан или сирене пекорино

2 - 3 супени лъжици краве сирене

4 с.л. прясно сирене

2-3 с.л. крема сирене

1 глава лук

2 супени лъжици магданоз

2 супени лъжици риган

2 - 4 супени лъжици кисело мляко

1 - 2 супени лъжици Вегета

зехтин

Брашното поставете в купа и добавете бакпулвера. След това прибавете постепенно сирената (в изброения ред - по-твърдите настържете), като бъркате непрекъснато с лъжица. Щом всички видове сирене се смесят добре с брашното, продължете да месите на ръка. Тестото трябва да бъде меко и не твърде лепкаво. В зависимост от сиренето, което използвате, може да се наложи да добавите още малко брашно, или да не използвате цялото количество. Омесете около 5 минути. След това оформете топка от тестото и я поставете в купа. Намажете тестото със зехтин и го оставете да почива 15-тина минути.

В тиган сложете зехтина и загрейте. С ръце късайте от тестото топки, сплесквайте ги между дланите, така че да се получат тънки кръгли питки. Изпържете ги в загретия зехтин (или олио). 

Пържете хлебчетата от всяка страна по за една минута (или по-малко - до зачервяване). Щом ги извадите, поставяйте ги върху домакинска хартия, за да попие мазнината.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft