Сръбкините са майсторки на баниците - а тяхната Къпана баница няма равна! Ядеш и не искаш да свършва! (Видео):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сръбкините са майсторки на баниците - а тяхната Къпана баница няма равна! Ядеш и не искаш да свършва! (Видео):
Сръбкините са майсторки на баниците - а тяхната Къпана баница няма равна! Ядеш и не искаш да...
58502
Сръбкините са майсторки на баниците - а тяхната Къпана баница няма равна! Ядеш и не искаш да свършва! (Видео):
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сръбските жени са всепризнати майсторки на кулинарията, а като тяхната Къпана баница няма друга! Мека, пухкава, бухнала и пълна със сирене - днес ще ви научим как да си я приготвите, че да си оближете пръстите! Представяме ви рецептата за уникалната сръбска баница :

Къпана баница

Продукти:

500 гр. кори за баница

4 яйца

300 гр.

сирене

150 гр. заквасена сметана

200 мл олио

200 мл газирана вода

1/2 пак.бакпулвер

сол на вкус

Приготвяне:

В купа разбийте сиренето със заквасената сметана (сръбкините използват за баницата младо сирене, което е по-безсолно и меко). Добавете 4 разбити яйца и сол на вкус, и отново разбийте хубаво (с миксер). Прибавете олиото и газираната вода, накрая - бакпулвера и разбийте всичко хубаво.

В добре намазнена тава (диаметър 28 см) сложете една кора така, че краищата ѝ да излизат извън тавата. Започнете да мачкате една по една корите, след което ги потапяйте хубаво в приготвената по-горе смес, за да се напоят навсякъде, и ги поставяйте плътно една до друга върху първата кора. Процедирайте така, докато стигнете до последната кора - нея оставете ненамазана.

сръбска баница

Последните 2 лъжици от сместа смесете с 2 с.л. олио.

Вземете последната кора, поставете я върху приготвената баница, хубаво "втъкнете" краищата навътре, а отгоре прихлупете висящите краища на най-долната кора. Най-отгоре намажете със сместа с олиото.

Печете на 200 градуса около 50-55 минути. След това изключете фурната, но без да вадите баницата! Просто отворете вратичката на фурната на 10-тина сантиметра и оставете така още 10-15 минути. 

Извадете баницата, поръсете с вода и покрийте с кърпа. Задушете я хубаво за 10-тина минути и може да я разрежете.

сръбска баница

Да ви е сладко!

Ето и видео с подробната рецепта:

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft