Сръбски кифлички със сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Сръбски кифлички със сирене
Сръбски кифлички със сирене
admin
Добавена от: admin
107174
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
500 гр. брашно
1 ч.л. сол
20 гр. прясна мая (2 ч.л. суха мая)
1 ч.л. захар
250 мл прясно мляко
75 мл слънчогледово олио
1 яйце

За плънката:
200-250 гр. натрошено краве сирене или извара (може и смес)
1 белтък (по желание)

Освен това:
1 жълтък
1 с.л. прясно мляко
100-125 гр. маргарин

Натрошете сиренето с вилица. Добавете малко сол, ако е безсолно. Разбъркайте вътре белтъка, ако сиренето е сухичко. Плънката трябва да е плътна и солена.
Разтворете маята с малко хладко мляко в купичка, добавете лъжичка захар и супена лъжица брашно, разбъркайте до гладка каша. Оставете на стайна температура, за да се активира маята и да изпълни купичката.
Пресейте брашното със солта. Добавете активираната мая, яйцето, олиото и млякото, след това объркайте всичко с дървена лъжица, за да получите гладко тесто. Тестото ще изглежда много меко и лепкаво в началото, но като го поизмесите ще започне да се отделя от купата и ще се уплътни. Не е необходимо да месите с ръце, може да продължите с дървената лъжица. Намазнете омесеното тесто с малко олио, покрийте купата и оставете на топло за поне 1 час, за да удвои тестото обема си.
Премесете тестото, разделете го на 5 еднакви части, оформете ги на топки. От всяка част трябва да се направят 8 кифлички - общо 40. Загладете всяка топка с ръце върху набрашнена повърхност, след това разточете тестото на кръг с дебелина няколко милиметра. Използвайте остър нож, за да нарежете кръга на 8 триъгълника. Вземете един триъгълник, разтеглете го във въздуха с ръце колкото може повече, но внимателно, за да не го разкъсате. Сложете малко плънка в основата на триъгълника, след това прегънете ръбчетата на основата навътре, за да не изтича плънката, и навийте на кифличка. Подредете готовите рулца в предварително намазнена и набрашнена тавичка.
Разбийте леко жълтъка с 1 с.л. мляко, след това намажете със сместа всяка кифличка. Поръсете с малко сусам, ако желаете.
Подредете нарязания на малки парченца маргарин между кифличките, след това изпечете на предварително загрята на 180°C фурна за около 20 минути. Внимавайте да не ги препечете. Оставете да се охладят малко, преди да поднесете.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft