Само миризмата им, докато се пекат, е достатъчна за да извади от равновесие всеки любител на печеното месце. Печените ребърца са сред най-любимите ястия за сбирка с приятели, вкусна семейна вечеря или просто барбекю-вечер в градината.
Лепкави ребърца на фурна
Продукти:
1 кг свински ребра
2 с.л.мед
2 с.л.тъмен соев сос
1/2 ч.л.черен пипер
1/2 ч.л.индийско къри
2 с.л.зехтин
100 мл бяло вино
Приготвяне:
За тази рецепта ще използваме тъмен соев сос - той има гъста консистенция, изразен и богат аромат, но в същото време е по-малко солен от светло оцветения сос.
Традиционно тъмният сос се използва главно като подправка за месни ястия и за приготвяне на маринати за месо.
В купичка смесете течния мед, тъмния соев сос, черния пипер, индийското къри и зехтина. В тази марината накиснете/намажете свинските ребърца и ги оставете така за 2-3 часа в хладилник, покрити с фолио.
След това ги прехвърлете в тава, на дъното на която сте изсипали бялото вино. Печете ги около 60 минути на 180°C. Поднесете горещи с гарнитура по желание!
Добър апетит!