Старата рецепта на свекърва ми за сладък салам с ядки и мед
10 Юли 2024
2836
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Нека сготвим нещо невероятно от най-обикновени продукти!
съставки:
- захар - 140 г;
- ядки - 200 г;
- мед - 25 г;
- масло 40 г;
- вода - 50 ml;
- кондензирано мляко
Процес на готвене:
Първо ядките трябва да се натрошат, като се внимава да не станат на прах. В тенджера смесете захарта, меда и малко вода.
Поставете на среден огън и оставете да заври, като изчакате сместа да започне да се карамелизира.
След като сместа заври, варете около 3 минути, след което изсипете кондензираното мляко.
Изчакайте да заври отново и леко намалете котлона. Продължете да готвите около 10 минути, докато сместа стане по-тъмна. След това изсипете готовия крем в студен съд за бързо охлаждане до 45 градуса.
Разбийте сместа с миксер, докато придобие по-светъл цвят и по-малко плътна консистенция. Докато разбивате, постепенно добавяйте парченца масло, без да спирате миксера.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари