Стари градски курабии с масло и бадеми - топят се в устата! Траят със седмици, колкото повече седят, толкова по-вкусни стават:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Стари градски курабии с масло и бадеми - топят се в устата! Траят със седмици, колкото повече седят, толкова по-вкусни стават:
Стари градски курабии с масло и бадеми - топят се в устата! Траят със седмици, колкото повече...
18284
Източник: actualno.com
Стари градски курабии с масло и бадеми - топят се в устата! Траят със седмици, колкото повече седят, толкова по-вкусни стават:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какво е празник без празнични сладки? По традиция всякакви видове бисквитки и курабийки най-често са   на маслена основа - с мас или масло, или пък само с олио. Днес ще ви припомним рецептата за едни чудни Стари градски курабии , които навремето се приготвяха за Великден във всеки дом.

Леко напукани отгоре и пълни с аромат на масло и ядки, те определено могат да засенчат дори прословутия козунак! Най-хубавото е, че дори след седмици може да ги похапвате, а и не е нужно да чакате празник, за да ги приготвите за себе си и децата.

Ето и какви продукти са ви нужни:

Стари градски курабии с масло и бадеми

Продукти:

  • масло - 250 г
  • бадеми - 200 г, смлени
  • захар - 1 ч.ч. + пудра, за поръсване
  • брашно - 500 г
  • канела - 1 ч.л.
  • карамфил - 1 ч.л., счукан
  • вода - 1/2 к.ч.

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява един или два пъти, в зависимост от това с какво време разполагате за направата на курабийките. Разбийте маслото и към него добавете смлените бадеми, захарта, канелата, счукания карамфил и брашното. Това се случва при непрекъснато бъркане. 

Накрая се сипва вода и се меси тесто. Оформете курабийките, които трябва да подредите в тава, предварително покрита с хартия за печене.

Може да използвате тематични великденски формички, с които да изрежете тестото.

Изпечете ги в загрята на 180 градуса форма до зачервяване. Не ги препичайте, за да не станат твърди!

бабини курабии

Докато курбаийките са още горещи, се подреждат в дълбок съд и се поръсват обилно с пудра захар. Щом попият захарта, може да ги поднесете на трапезата. Благодарение на маслото те остават пръхкави и вкусни за дълго време. Задължително трябва да пробвате тази рецепта. Сигурни сме, че ще останете очаровани от крайния резултат.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft