Старо градско сладко от бели череши - рецептата от баба, която няма грешка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Старо градско сладко от бели череши - рецептата от баба, която няма грешка:
Старо градско сладко от бели череши - рецептата от баба, която няма грешка:
20712
Източник: i-woman
Старо градско сладко от бели череши - рецептата от баба, която няма грешка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Спомняте ли си онова разкошно черешово сладко , което нашите баби и майки приготвяха? Всъщност не просто сладко от череши , а сладко от бели череши - някогашния хит от старите тефтери. Сигурно сте чували от вещи домакини, че приготвянето му е сложна и трудоемка работа, свързана едва ли не с магически ритуали. Затова много жени се притесняват да си направят подобно домашно сладко .

Е, днес открихме в бабините архиви перфектната рецепта за Старо градско сладко от бели череши :

Старо градско сладко от бели череши

Необходими продукти:

2 кг бели череши

1 кг захар

1/2 чаена лъжица лимонтозу

сладко от бели череши

Начин на приготвяне:

Първо трябва да почистите белите череши от костилките. Това е малко трудоемка и пипкава работа. Казват, че най-лесно става със специалните уреди за чистене на костилки, но вие може да ползвате безопасна игла или голяма черна фиба за коса.

След като почистите черешите, изсипете ги в тава, а върху тях – захарта. Оставете ги да престоят 2-3 часа, докато черешите си пуснат сока. Изсипвате черешите в дълбока тенджера и слагате на котлона. Забележка: Ако черешите са по-дребни и не много сочни, добавете и 1 чаена чаша вода.

Варите сладкото на слаб огън, като от време на време разбърквате и обирате с решетъчна лъжица образувалата се от варенето пяна. Не бъркайте непрекъснато, за да не се смачкат черешките. Варите сладкото от бели череши до момента, в който капка от сиропа, капната върху чиния, не се разтича. Гледайте да не преварите сладкото, тъй като от една страна ще стане твърде гъсто, а от друга - няма да остане златисто и бистро.

Добавете лимонтузуто и оставете сладкото от бели череши да поври още 3-4 минути. Напълнете готовото сладко в измити и подсушени бурканчета, които след като затворите добре, обърнете с капачките надолу докато изстинат, за да се запечатат.

сладко от бели череши

Идея: Ако сложите орехова ядка в дупката от костилката на всяка череша, ще получите още по-голяма вкусотия!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft