Стига бе! Не сте опитвали жаренки? Страшни са, от баба ги знам - за тънък бюджет и тънък вкус, просто идеални:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Стига бе! Не сте опитвали жаренки? Страшни са, от баба ги знам - за тънък бюджет и тънък вкус, просто идеални:
Стига бе! Не сте опитвали жаренки? Страшни са, от баба ги знам - за тънък бюджет и тънък вкус,...
18388
Стига бе! Не сте опитвали жаренки? Страшни са, от баба ги знам - за тънък бюджет и тънък вкус, просто идеални:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате банички на тиган , това определено ще ви хареса! Тези жарени банички крият в средата си мек ароматен пълнеж с картофи и кашкавал, а коричката е хрупкава и ароматна.

Съставки:

800 гр. брашно

1 чаша кисело мляко

800 гр.

картофи

1 глава лук

100 гр. кашкавал

2 яйца

сол , черен пипер , магданоз  - на вкус

Приготвяне:

  1. Обелете картофите, сложете ги в тенджера, покрийте с вода и сложете да се варят.
  2. От киселото мляко, яйцата и брашното замесете тесто. Оставете го да си почине малко, докато приготвяте плънката.
  3. Запържете в олио нарязания на кубчета лук до златисто-кафяво.
  4. Прецедете картофите, направете ги на пюре, добавете лука, настъргания кашкавал и ситно нарязан магданоз. Добавете сол и черен пипер.
  5. Вземете малка част от тестото и го оваляйте на топка. В средата сложете от плънката и прищипете ръбовете. След това ги оформете като питки.
  6. Изпържете баничките и от двете страни в олио до златисто-кафяво.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft