Стига бе! Не сте опитвали жаренки? Страшни са, от баба ги знам - за тънък бюджет и тънък вкус,...
25 Ноември 2016
18388
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако обичате банички на тиган , това определено ще ви хареса! Тези жарени банички крият в средата си мек ароматен пълнеж с картофи и кашкавал, а коричката е хрупкава и ароматна.
Съставки:
800 гр. брашно
1 чаша кисело мляко
800 гр.
картофи
1 глава лук
100 гр. кашкавал
2 яйца
сол , черен пипер , магданоз - на вкус
Приготвяне:
- Обелете картофите, сложете ги в тенджера, покрийте с вода и сложете да се варят.
- От киселото мляко, яйцата и брашното замесете тесто. Оставете го да си почине малко, докато приготвяте плънката.
- Запържете в олио нарязания на кубчета лук до златисто-кафяво.
- Прецедете картофите, направете ги на пюре, добавете лука, настъргания кашкавал и ситно нарязан магданоз. Добавете сол и черен пипер.
- Вземете малка част от тестото и го оваляйте на топка. В средата сложете от плънката и прищипете ръбовете. След това ги оформете като питки.
- Изпържете баничките и от двете страни в олио до златисто-кафяво.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари