Пържената риба е шикозно ястие, идеално за всеки повод. Такова вкусно и гъвкаво ястие може да се наслаждавате ежедневно или да се сервира на празнична трапеза. И нека гастрономите да кажат, че пържената риба е просто ястие. Там е целият й чар! Ако сте на същото мнение, днешната статия за това как да готвите вкусно всяка риба със сигурност ще ви хареса.
Вкусно приготвената пържена риба е пиршество на масата. По време на процеса на пържене обаче рибата губи своя прочут вкус. Готвачите решиха този проблем с помощта на малък трик. Просто трябва да покриете рибните филета с марината от лимонов сок, чесън и подправки. При пържене заглушава миризмата на рибата и подобрява вкуса й. Освен това лимонената киселина прави месото от риба по-нежно и ароматно по време на процеса на готвене .
Как да готвя вкусно пържена риба
Можете да приготвите всяка риба вкусно , така че изберете тази, която ви харесва най-много. Ще ви трябват и три малки лимона или лайма, пет скилидки чесън, супена лъжица сол, черен пипер на вкус и малко брашно за леко паниране.
Първо нарежете рибата на филета. Отделете месото от кожата, нарежете филето на порции, като внимателно отстраните всички кости . Поставете филийките риба в съд за печене.
След това подгответе маринатата. Изцедете чесъна в отделна купа, добавете лимонов сок , сол и черен пипер на вкус.
Разбъркайте добре и изсипете сместа върху рибата. Разбъркайте отново, докато рибата се покрие напълно с марината. Оставете да се маринова за един час.
След това оваляйте всяко парче риба в брашно от двете страни.
Пържете хапка по хапка в горещия тиган с растително масло веднага.
Сега знаете как да готвите вкусно всяка риба и да подчертаете вкуса й. Благодарение на този метод на готвене, рибата е невероятно нежна и вкусна. Това ястие може да стои самостоятелно и да се сервира без гарнитура. Само си представете колко вкусна е такава риба само с хляб и пресни зеленчуци и билки! Истински шедьовър!